OSMANİYE / MERKEZ - Mevlana Ortaokulu

MEVLANA MAH. 17017 SK. NO 60 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / OSMANİYE
Vizyon
Misyon
Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten,hür ve demokratik düşünen,bilimsel metotlarla eğitilmiş ,çağdaş düşünce yapısına sahip,kültürel değerlerini bilen ve sahip çıkan,ecdadını tanıyan,geçmişinden ders alıp geleceğe yürürken ecdadından güç ve feyz alan,hak ve adalete inanıp hakkaniyetli ve adaletli davranan,üretken,bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. OKULUMUZUN İLKELERİ 1-İnsan sevgisi 2-Bilimsel ve Çağdaş eğitim 3-Atatürkçü 4-Disiplinli 5-Eğitimde Eşitlik MEVLANA ORTAOKULU OLARAK STRATEJİLERİMİZ, 1-)Bütün öğrencilerin ilgi istidat ve kabiliyet doğrultusunda yetiştirilecektir. 2-)Her öğrencinin bir yeteneği vardır,bu yeteneği tespit edilip geliştirilmesine yardımcı olunacaktır. 3-)Velilerimiz okulumuz için vazgeçilmez bir destektir. 4-)Tüm çalışanlar sorumluluklarının paylaşılması konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerdir. 5-)Bütün öğrencilerin vatan,millet sevgisiyle donanmış ailesine çevresine karşı sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek en büyük idealimizdir. 6-)Soran sorgulayan,eleştiren-eleştirenlere açık toplumda kendine yetebilecek bireyler olarak yetişmeleri sağlanacak. 7-)Mevlana Ortaokulu personeli(öğretmenle-öğrenciler-veliler-diğer personeller)okulunu sever,onu geliştirmek için sınırsız çalışır. 8-)Mevlana Ortaokulu eğitim öğretim veren bir kurum olmanın yanında öğrencilerinin psikolojik ve fiziksel sorunlarını tespit eder,bu sorunların çözümü için gerekli rehberlik çalışmalarını yürütür. 9-)Okulumuz personeli teknolojik gelişmelere açık ,bu gelişmeleri takip eden-okula taşıyabilen yenileyebilen, teknolojik gelişmelerin ışığında ortaya çıkan yeni araç ve gereçlerin temini için gerekli çalışmaları yapar. 10-)Okul yönetimi katılımcı demokratik yönetim sergileyerek öğretmen ve öğrencilerin görüş ve fikirlerine değer verir.
Başarılar
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında İlk Kez Eğitim Öğretim Faaliyetlerine Başlanacak olan Okulumuzda Her Alanda Başarı Göstereceğiz.
Saatler
Sabah Ders Başlangıç-Bitiş 08:10-12:30 Öğle Arası 12:30-13:10 Öğleden Sonra Ders Başlangıç ve Bitiş 13:10-14:45
Klima+Kalorifer
Ulaşım
Okulumuza Mevlana-Eyüp Sultan yazan dolmuşlara binerek okulun giriş kapısının önüne kadar gelebilirsiniz.
Yerleşim Yeri
Okulumuz İl Merkezinde Mevlana Mahallesinde Bulunmakta Olup Kentimizin Simgesi Olan Osmaniye Çarşı Merkezinde Bulunan Büyük Bayrak ve Şehitler Anıtına Uzaklığı 4,7 km dir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık